Legislatie folie auto

Registrul Auto Român Oficial

Stimati clienti,

Legislatia stabileste o valoare minima de 70%* pentru transmitanta luminii pentru ansamblul geam+folie pentru toate geamurile aflate in campul de vizibilitate directa a conducatorului auto (parbriz si geamurile laterale fata).
Prin urmare, o folie cu transmitanta de 70% aplicata pe un geam care are din fabricatie o transmitanta de 70% conduce la un ansamblu geam+foliecare incalca prevederile legale.
Folia auto care se aplica trebuie sa fie certificata de RAR si sa fie aplicata de un agent economic autorizat de RAR pentru aceasta activitate, cu respectarea conditiei de vizibilitate mentionata mai sus. Agentul economic este obligat sa aplice marcajul specific pe geamul pe care a aplicat folia si sa elibereze un certificat de conformitate si garantie pentru lucrarea efectuata.
RAR nu mentioneaza in cartea de identitate a vehiculului existenta foliilor montate pe geamuri, intrucat acest aspect este nesemnificativ din punct de vedere al caracteristicilor tehnice ale autovehiculului.
Prin urmare, detinatorii de autovehicule care au aplicata folie pe geamuri nu au nicio obligatie fata de RAR din acest punct de vedere. RAR poate constata, la efectuarea inspectiei tehnice periodice sau la controlul tehnic in trafic, conformitatea sau neconformitatea autovehiculului cu prevederile legale si poate lua masurile pentru care este abilitat prin lege.

Va multumim.

Vezi galerie